Varför textiltryck?

Varför textiltryck?

Att vända sig till ett tryckeri för att trycka upp profilprodukter är vanligt och det finns mängder av produkter att välja bland – varav många är i plast. För att välja något mer miljövänligt men ändå hållbart kan man välja att göra tryck på textilier, något som är mer användbart än vad dom flesta kanske vet. T-shirtar och mössor är vanligt men man behöver definitivt inte nöja sig där.

Många fördelar

Det finns många fördelar med att göra tryck på textil, inte minst för att det är miljövänligt jämfört med många andra material. Det är lätt, hållbart, flexibelt och därmed enkelt att både förflytta och förvara när det inte används. Det går att använda både inomhus och utomhus vilket såklart också är en stor fördel.

Vi har tittat närmre på ett tryckeri i Stockholm där man använder sig av en tryckmetod som kallas för direktsublimering. Det innebär att trycket görs direkt på tyget för att sedan sublimera det. Enkelt förklarat betyder det att trycket då fixeras vilket ger ett väldigt hållbart resultat. Trycket blir flexibelt och riskerar inte att flagna av efter ett tag – och dessutom är det en miljövänlig metod. Läs mer deras hemsida.

Stort utbud av produkter

Att göra företagstryck på textiler kan kanske verka enformigt men det finns så mycket mer på marknaden än bara klassiska t-shirts och annat. Fasadvepor, flaggor, tygväggar, roll ups och beachflaggor är några exempel som är perfekta att ha med sig när man vill synas och göra reklam för sig som företagare.

Kanske ska du och ditt företag delta på en stor mässa eller något annat event någonstans – med tryck på textiler kommer du synas lång väg och det är dessutom lätt att frakta, packa upp samt packa ned dina saker eftersom tyg kan vikas utan problem.

Beställa produkter

Dom flesta tryckerier erbjuder textiltryck. Det man ska vara noggrann med att kolla upp är kvalitet på både textil och tryck. Det tryckeri i Stockholm som nämndes tidigare är alltså ett exempel på bra tryckkvalitet och det kan vara bra att läsa på och ställa frågan innan man lägger en beställning.

Fördelen med att beställa produkter från ett tryckeri är att slutprodukten enkelt kan skickas. Finns inget lämpligt där du befinner dig kan du med enkelhet anlita ett bra tryckeri i Stockholm och få dina saker skickade till dig.

admin