Två snabba tips för rekrytering inom industri och teknik i Stockholm

Rekrytering inom industri och teknik i Stockholm är inte alltid en lätt uppgift. Inom vissa specifika områden finns det betydligt fler anställningar än vad det finns kvalificerade kandidater att anlita. Det här innebär att många ofta får söka sig utanför Stockholm för att hitta rätt person till jobbet. Det innebär också att man behöver kämpa för att faktiskt hålla kvar talangen – och inte bara att rekrytera denne till bolaget.

Bejaka referenser från befintliga anställda

Det kanske bästa sättet att lyckas med rekrytering inom industri och teknik i Stockholm – och nästan i vilken bransch som helst för den delen – är att göra så att de anställda nästan blir rekryterare. Detta genom att de talar om jobbet med sina bekanta, som kanske besitter liknande kompetens.

Steg ett är att först rekrytera de mest kvalificerade personerna du känner till. Steg två är att hålla dem nöjda på jobbet. Arbetsplatsen bör vara trivsam, lönen bör vara konkurrenskraftig och de bör utmanas i det som de gör. Bara det här kan leda till att de rekommenderar arbetsplatsen till andra de känner. Det här kan också uppmuntras, givetvis. Om så väl sker, så bör upplevelsen för den rekryterade vara mycket bra.

Ge sökande en god upplevelse

Upplevelsen som de sökande får av företaget är avgörande för att rekryteringen ska lyckas. Det här gäller särskilt på de mest kvalificerade och meriterade personerna, som sannolikt har många arbetsgivare att välja mellan. Inte minst i en stad som Stockholm, där det finns mängder av företag som är verksamma inom industri och teknik.

Det ska märkas att företaget bryr sig om de anställda, något som kan göras på flera sätt. Det kan handla om alltifrån hur personen tas om hand på en intervju, till att ha moderna inventarier på arbetsplatsen (gammal och sliten utrustning ger knappast det bästa intrycket).

Rekrytering inom industri och teknik i Stockholm kan vara utmanande, men det är också här som de största möjligheterna finns.

admin