Hitta rätt jurist i Stockholm

Hitta rätt jurist i Stockholm

Hur hittar man egentligen rätt jurist? I en större stad som Stockholm har man många aktörer att välja mellan. En fördel med det stora urvalet är att man relativt enkelt kan hitta en juristbyrå eller en jurist med specialistkompetens inom det område man behöver hjälp med. Det kan till exempel vara familjerätt, brottmål eller fastighetsjuridik.

En nackdel med det stora urvalet är dock just att det kan bli svårt att välja. Hur vet man egentligen vem man bör kontakta, och vem som är bäst just för ditt uppdrag? Det kan man givetvis aldrig veta säkert på förhand, men en bra början är att sondera det utbud som finns. Mycket går givetvis att hitta på nätet.

Sök på nätet

En enkel sökning på nätet, till exempel på ”familjerätt Stockholm” kan ge dig en rad relevanta träffar. Byt bara ut ”familjerätt” mot det område som du tror att du behöver särskild kompetens för.

Det är kanske inte att rekommendera att bara ta den första bästa. Kontrollera de aktörer som dyker upp och se om de gör ett bra intryck just för dig. Du kan också kolla recensioner och omdömen om juristbyrån i fråga. Det här kan hittas på sociala medier, karttjänster och plattformar som är avsedda just för att lämna och läsa omdömen på.

Rekommendationer

Ett bra sätt att hitta rätt jurist är att fråga vänner och bekanta. Det bästa är om de har använt någon jurist med specialistkompetens inom just det område som du behöver hjälp med, till exempel familjerätt eller asylmål.

Fördelen med det här är att en vän du litar på inte har något intresse av att rekommendera en byrå som inte varit särskilt bra. När du tittar på annonser har de ett tydligt motiv av att framställa sig som något de kanske inte är. Att så sker behöver givetvis inte vara fallet, men motivet finns där i alla fall.

Advokatsamfundets hemsida

Fördelen med att söka här är att du kan vara säker på att den du hittar faktiskt är advokat. Sökfunktionen är också ganska behändig. Det finns formulär och fält som gör att du kan smalna av sökningen ganska ordentligt. Till exempel kan du kryssa i ”familjerätt” och skriva in ”Stockholm” för att få fram advokater som sysslar med just familjerätt i Stockholm.

admin