Kickoff: Tema – Stockholm skärgård

Kickoff:  Tema – Stockholm skärgård

Önskas en kickoff i Stockholm, i skärgården och med skärgårdstema? Det finns flera eventbolag som erbjuder riktigt härliga skärgårdsteman inom teambuilding, mat och boende. Hur nära havet vill ni vara?

Boende – nära eller på vattnet?

En del företag anordnar kickoff över en arbetsdag, dvs. utan övernattning. Kombineras en kickoff med utbildning eller konferens är det vanligare att boende även ordnas. I Stockholm finns mängder av alternativ gällande havsnära boende.

Vill ni bo på ett hotell med utsikt över skärgården eller i små stugor på en obebodd ö? Eller är ett par dagar på en större segelbåt vad som lockar. Framförallt är det bekvämlighet som skiljer dessa alternativ. Äventyrligt eller extra bekvämt?

Guidade turer och sightseeing

Målet med en kick off är generellt att ”föra samman gruppen” och skapa energi för kommande arbetsuppgifter. Därmed brukar gruppen hållas samman i aktiviteter som passar för dem. Vid större grupper kan guidade turer vara ett lugnt och avslappnat alternativ. Det kan vara allt från en guidad båttur kring Djurgården till en mer fartfylld fisketur långt ut i Stockholm skärgård.

Mat och dryck

Med allt från ölbryggerier till fiskare inom skärgården går det mesta att få närproducerat. Självklart bör det vara något från havet på tallriken men även för de som önskar kött finns flera alternativ. Det bekväma sättet är att beställa allt från ett hotell eller restaurang. Ska det genomföras en längre dagsutflykt kan matsäck beställas via flera olika cateringföretag. Här är det mest avgörande om maten kan hållas varm under dagen eller om exempelvis smörgåsar passar bättre. Varför inte välja en exklusiv fiskerestaurant – finns en del att välja på i Stockholm.

Aktiviteter på Kickoff i Stockholm

Det finns inget som avgör vilka aktiviteter som passar, eller inte passar, på en kickoff. Det är helt upp till gruppen. Fartfyllt eller lugnt? Heldag eller några timmar? I grupp eller enskilt?

  • RIB-båt

Båtarnas svar på ”Formula 1”. Det går otroligt fort när dessa kraftfulla gummibåtar nästan flyger fram över vattenytan.

  • Öl- eller vinprovning

Betydligt mer stillsam aktivitet som är relativt vanlig på en kickoff. Alla får lära sig mer om dryckerna samt provsmaka dem.

  • Kluriga uppdrag

Med olika ledtrådar ska deltagarna lösa gåtor och kluriga problem. De kan vara skapade helt unikt för gruppen eller vara ett standardutbud som aktivitetsföretaget erbjuder alla. Ett sätt att umgås tillsammans med ett gemensamt mål.

admin