Fördelar med coworking space i Stockholm

Coworking space är ett ganska modernt fenomen. Åtminstone på det sättet att frilansare och egenföretagare hyr en skrivbordsplats för att nätverka och komma närmare andra företagare. Det kan bädda för nya samarbeten, en roligare vardag och högre produktivitet. En aktör marknadsför sitt coworking space som en plats för kreativt samarbete. Kanske blir det så för dig också? Här radar vi upp några fördelar med coworking space i Stockholm. Det kanske inte är rätt val för alla – men det kanske är något för just dig att titta närmare på?

Ofta inte alltför dyrt

Om du inte vill ha ett eget rum, utan bara en skrivbordsplats, behöver det inte bli särskilt mycket pengar som du behöver betala i månaden. Ofta ingår receptionstjänster, kaffe och andra små förmåner i priset. Även i större städer Stockholm kan du komma undan för en ganska billig penning i månaden. I mindre städer är det ofta ännu billigare, och då brukar det vara möjligt att få ett eget rum till ett lågt pris. Valet av coworking space i Stockholm kan innebära bättre läge och fler kontaktytor än om man skulle sitta avsides.

Coworking space inspirerar innovatörer

Frilansare och entreprenörer som samlas på ett ställe bidrar ofta till en kreativ och produktiv miljö. Det är en plats dit du kan komma och arbeta, men också en plats där möten kan bidra till nya idéer och samarbeten. Du kan bli inspirerad av andra företagare i samma bransch som du, samtidigt som du kan bli hjälpt på traven – och hjälpa andra på traven.

Stora kedjor kan ge fördelar

I Sverige och runtom i världen finns kedjor som har coworking-kontor. Till exempel finns det en kedja som har kontor i Göteborg, Stockholm – och i hundratals andra städer i världen. Det här innebär att du kan jobba i Stockholm ena dagen, men sitta på ett kontor i till exempel Tyskland eller Spanien veckan efter. Det är givetvis långtifrån alla som kan erbjuda detta, men kedjorna finns. Den som gillar att resa och arbeta kan ha stora nytta av detta. Visst går det, i teorin, att som frilansare sitta på kaféer och jobba under en period. Dock är det något som blir tröttsamt, och det är knappast den optimala arbetsmiljön på lång sikt. Bättre är att ha ett designerat utrymme där man kan träffa likasinnade.

webmaster