Har du rätt kattförsäkring?

När såg du över din kattförsäkring senast? Kanske har du haft samma sedan katten var liten och aldrig brytt dig om att kolla om utbudet har förändrats och att jämföra med andra försäkringar. I så fall finns en risk att du betalar för mycket pengar helt i onödan och att det finns bättre alternativ att välja bland, både vad gäller villkor och pris. Här kan du läsa mer om vad som är bra att kolla efter – och varför det kan vara smart att se över och eventuellt byta försäkring till katten.

Anledningar att se över sin kattförsäkring

Många påstår att man ska se över sina försäkringar en gång om året, oavsett vad det är man har försäkrat. En av anledningarna till det är att försäkringsbolagen blir allt fler och att konkurrensen därmed blir hårdare. Har du en kattförsäkring som du haft i många år finns en chans att det finns mer att välja på idag, och därmed också till en billigare peng. Dessutom kan det vara värt att kolla upp vad som ingår i den aktuella försäkringen, för att sedan se om både det och pris överensstämmer på ett ungefär med andra.

Jämför enkelt på nätet

Hur gör man då för att jämföra sina kattförsäkringar med andra alternativ? Det är ganska enkelt men det finns både tidskrävande och snabba metoder. För den förstnämnda kollar men helt enkelt själv upp vilka bolag som erbjuder försäkringar för katt, vad som ingår i dessa, hur villkoren ser ut samt vad priset ligger på. Ha hela tiden den aktuella försäkringen att jämföra med så ser du ganska snabbt om det finns saker som skiljer dom åt på ett eller flera plan.

Ett annat alternativ är att hitta en jämförelsesida för kattförsäkringar. Då får du fler alternativ samlade på samma ställe, en tydlig överblick samt att själva jämförelsen redan är gjord. Nackdelen med detta är att det kan finnas bolag som erbjuder försäkringar för katter som inte finns med, och därmed kan man missa något alternativ. För att veta om du har rätt kattförsäkring eller inte finns speciellt några saker att känna till:

  • Du ska betala ett rimlig pris jämfört med liknande försäkringar
  • Du ska känna dig trygg och nöjd
  • Du ska ha läst igenom all text i villkoren

Kort och gott kan man säga att det är viktigt att veta vad det är man faktiskt betalar för.

webmaster