Barnpassning pris samt frågor

För de allra flesta föräldrar så finns det inget mer stressande än att välja den perfekta barnpassaren. Även fast man känner sitt barn allra bäst och helst vill vara med sitt barn dygnets alla timmar, så är det ofta inte fysiskt möjligt utan man behöver ofta hjälp av en nanny. Att därtill fundera kring barnpassning och pris kan också vara svårt. För att komma till rätta med de här problemen så kan man ta hjälp av en agentur som tar hand om allt ifrån anställning, schemaläggning, utbildning för barnpassning, pris med mera. Om man vill hitta en barnpassare på egen hand samt bestämma pris för barnpassningen så följer här några tips på vad man bör tänka på och hur man kan gå till väga:

  • Jämför pris
  • Be om referenser
  • Ställ de rätta frågorna på anställningsintervjun

Jämför barnpassning och pris

Om man aldrig har anställt en barnpassare tidigare så kan det vara svårt att veta hur mycket man ska betala personen. Man kan då till exempel fråga sina vänner som också har barn och som tar hjälp av en barnpassare hur mycket de brukar betala. När man sätter pris på barnpassning så bör man dock ta hänsyn till barnpassarens erfarenhet, vilken tid på dygnet som de ska passa barnet, om det är en veckodag eller helg och så vidare. Oftast så betalar man sin barnpassare per timme.

Barnpassning med bra referenser

Man bör alltid be en sökande om referenser eller intyg, vilka kan visa på att personen i fråga har den rätta erfarenheten samt att dess tidigare arbetsgivare var nöjd med insatsen. Man ska dock inte låta referenser och intyg utgöra hela grunden för beslutet om att anställa personen eller inte, eftersom att även nya barnpassare kan göra ett toppenjobb. Det handlar helt enkelt mycket om personlighet också.

Ställ de rätta frågorna till barnpassaren

När man kommer på frågor att ställa till barnpassaren under anställningsintervjun så bör man grunda frågorna i det som är unikt just för ens egen familj. Om man till exempel vet att barnpassaren ofta kommer behöva köra bil vid hämtning och lämning vid förskolan, så kan det vara värt att fråga om deras bilkörning. Om barnpassaren ofta kommer behöva laga mat eller komma på aktiviteter att hitta på så bör man ställa frågor kring det.

webmaster