Anlita juristbyrå på distans i Stockholm och andra orter

Anlita juristbyrå på distans i Stockholm och andra orter

Att hitta en juristbyrå i Stockholm är inte så svårt – oftast inte på andra orter heller. Den som däremot vill ha juridisk hjälp på distans har dock mindre att välja bland men det är faktiskt fullt möjligt.

Det finns ett fåtal byråer som utför allt eller det mesta av jobbet genom telefon- och mailkontakt, något som har flera fördelar.

Juristbyråer som arbetar på distans

När man behöver hjälp av en jurist är det lätt att tro att man behöver leta upp närmsta juristbyrå för att få hjälp på plats. Så är inte fallet, utan det finns faktiskt ett fåtal som arbetar med mer eller mindre hela landet som arbetsplats.

Det mesta av arbetet, eller i bästa fall allt, sker via mail och telefon. Skulle det vara nödvändigt med en träff brukar det dock gå att ordna i vissa fall. För någon är detta en bättre lösning och för någon annan en sämre men det finns helt klart fler fördelar än nackdelar med arbetssättet.

Fördelar
Det finns som sagt många fördelar med att anlita en jurist som utför sitt arbete på distans. Dels är det billigare, eftersom juristen inte behöver ha något dyrt kontor – priserna kan alltså pressas tack vare detta.

En annan fördel att den som anlitar juristen kan sitta i lugn och ro i hemmets lugna vrå. Man behöver inte passa tider för möten på samma sätt och men behöver inte ödsla tid på att ta sig till och från. Man behöver heller inte jäkta igenom något som vid ett fysiskt möte som ofta är tidsbestämt och snålt tilltaget.

Nackdelar
Nackdelarna är förhållandevis få, men värda att nämna:

  • Avsaknaden av kontor kan ses som en nackdel av vissa
  • Bevittningar måste ske på egen hand

Hitta platsobereoende juristbyrå i Stockholm

En utav fördelarna med att anlita en juristbyrå som arbetar på distans är att det oftast inte spelar någon roll var varken du eller dom befinner sig. Letar du juridisk hjälp i Stockholm kan en jurist på annan ort hjälpa dig, lika väl som någon som finns i staden.

Det enklaste sättet att hitta en sådan byrå är att söka på nätet. Utbudet är som tidigare nämnt inte jättestort, åtminstone inte ännu, men kanske är det något som kommer att bli mer vanligt i framtiden.

admin