Trycka logga på kläder – så går det till

Att trycka logga på kläder är vanligt, både bland till exempel företag och föreningar. Det är ett bra sätt att göra reklam på och dessutom brukar plagg med tryck vara uppskattade. För dig som vill trycka företagets eller föreningens logga och inte vet hur det går till kommer här tips på två olika tillvägagångssätt.

Trycka logga på kläder – så går det till

Det finns två vanliga vägar att gå för den som vill trycka logga på kläder. Det ena är att köpa in dom önskade kläderna, till exempel jackor eller tröjor, från någon återförsäljare för att sedan lämna till tryck och det andra är att hitta ett företag som erbjuder båda delarna.

Logga på redan köpta kläder
Ett tillvägagångssätt för att trycka logga på kläder är alltså att börja med att köpa in önskade plagg från valfri återförsäljare. När kläderna har kommit blir det dags att leta reda på ett företag som ägnar sig åt tryck och enklast här, för att slippa onödiga frakter fram och tillbaka, är att hitta ett lokalt företag.

Kläderna lämnas in och kommer tillbaka med tryck. En fördel med det här alternativet är att valet av plagg blir friare. Nackdelen är att det kan ta längre tid då både leverans av plaggen och tiden hos tryckeriet måste räknas in.

Kläder och tryck i ett
Det andra alternativet för att trycka logga på kläder är att hitta ett företag som erbjuder båda delarna – det vill säga ett företag som säljer olika typer av produkter som fås med valfritt tryck. Många tryckerier erbjuder olika typer av produkter, bland annat kläder, och kan i många fall även vara behjälpliga med specialbeställningar.

Företag som säljer profilerade produkter finns att hitta på nätet och det här är ett bra alternativ för den som vill ha hela processen på ett och samma ställe. Nackdelen kan vara att utbudet av olika typer av plagg är mer begränsat än om kläder köps från valfri leverantör men vissa erbjuder som sagt specialbeställningar.

Fördelar med tryckta kläder

För dig som ännu funderar på varför många företag och föreningar trycker sina loggor på olika plagg följer här några fördelar:

  • Skapar gemenskap
  • Billig med effektiv marknadsföring
  • Uppskattat

För ett trycka logga på kläder finns alltså både fördelar och alternativ – vad väljer du?

webmaster