Värt att titta på vid jämförelse av hundförsäkringar

Hundar är en del av många familjer och den fyrbenta medlemmen värderas ofta högt. Olyckor och sjukdomar kan tyvärr även drabba hundar och därför är det viktigt att ha en bra försäkring. Nedan följer några tips på saker värda att kolla närmare på när hundförsäkringar jämförs.

Vad ingår?

En av dom viktigaste sakerna att kolla på när det kommer till hundförsäkringar är vad som faktiskt ingår. Det kan skilja sig ganska mycket och olika försäkringar passar för olika typer av hundar. En hund med låg aktivitetsnivå och som främst används som sällskap behöver till exempel inte samma skydd som en mycket aktiv och arbetande hund.

Hundförsäkringar innefattar alltid en veterinärvårdförsäkring, vilken kan ge ersättning för:

  • Undersökningar hos veterinär
  • Behandling av skador och sjukdomar hos veterinär
  • Utredning av sjukdom

Förutom grundskyddet med veterinärvårdsförsäkring erbjuder många bolag även en rad olika tillägg – till exempel avelstillägg för hundar som används i avel. Det är alltså viktigt att utgå från hunden – speciellt om det är en ras som ofta drabbas av en specifik sjukdom eller liknande.

Hur mycket kostar det?

En annan sak värd att kolla närmare när hundförsäkringar jämförs är hur mycket dom olika alternativen kostar. Även här kan det skilja sig en hel del men värt att tänka på är att priset delvis avgörs av vad som ingår och vilka eventuella tillägg som görs.

Även den valda självrisken kommer att påverka premien. Vid val av lägre självrisk brukar premien bli högre och vid högre självrisk blir premien lägre.

Fler tips kring hundförsäkringar

Att välja försäkring till hunden kan verka svårt men genom att faktiskt jämföra vilka alternativ som finns så kommer det troligen visa sig att något av dom är ”rätt” för den aktuella hunden. Ett viktigt tips är att teckna försäkring tidigt – dels för att ha skyddet, dels för att det kan vara svårt att försäkra äldre hundar – speciellt om det finns en olycks- eller sjukdomshistorik.

Om en valp ska bli en del av familjen är det en god idé att börja jämföra olika hundförsäkringar i god tid innan den lille ska flytta in – för att sedan kunna teckna den redan innan det är dags att hämta den. Det kan också vara en idé att bolla försäkringsfrågan med uppfödaren, som ju trots allt oftast är insatt i den aktuella rasen och dess behov.

webmaster