Träna med barnen

Träna med barnen

Att ge sig ut i motionsspåret innebär för många ett behov av barnvakt. Vill båda föräldrar ut samtidigt blir träningen ofta något begränsad. Framförallt när barnen inte hunnit bli gamla nog att själva delta. Ett sätt att lösa utmaningen och få båda föräldrar att kunna träna samtidigt, är att ha med barnen. Har man en cykelvagn kan man med fördel använda denna även vid jogging, skidåkning och cykling. Naturligtvis kan en och samma vagn också fungera utmärkt vid promenader. De cykelvagnar som lämpar sig bra för träning kallas ofta för multisportvagnar. Dessa finns bland annat i sortimentet från Thule cykelvagnar. Dessa har plats för upp till två barn med en gemensam vikt om ca. 45 kilo. I och med att de är specifikt utformade för att fungera under träning, har man inte sparat in på någonting vad gäller fjädring. Barnen kan sitta tryggt och bekvämt även om man springer på grusvägar och i lera. Viktigt är naturligtvis att man tänker sig för och anpassar underlaget man väljer för att alla skall kunna vara med.

Här finns bra information om Thule cykelvagn.

Olika aktiviteter med cykelvagnar

Någonting man kan betona extra är att man inte behöver köpa olika cykelvagnar för de aktiviteter man kan vara intresserad av att utföra. En och samma vagn kan med några enkla justeringar göras om från cykelvagn till joggingvagn, traditionell barnvagn eller pulka för skidåkning. Dessa vagnar kan även fällas ihop för att enkelt kunna få plats i bagageutrymmet på bilen. Att träna tillsammans är någonting som är till stor nytta för hela familjen. Föräldrarna får en nypa frisk luft och fysisk träning, medan barnen kan vistas i naturen och få vara en del av träningen! När de är tillräckligt stora är det ett kort steg att gå från cykelvagn till att själv springa iväg på stigar och vägar.

Skall man vistas ute under längre tid, är det bra att utrusta cykelvagnen med allt ifrån extra vatten till mat. Det finns mycket att uppleva tillsammans och en cykelvagn kan bidra till att det skall gå smidigt. Välj cykelvagn utifrån era behov och intressen. Det finns ett flertal alternativ att utforska.

admin