Traditionella massageformer i Stockholm

Det finns många olika typer av traditionella massageformer i Stockholm. Många förknippar massage med att bli knådad över axlarna och ryggen. Detta är en svensk traditionell massagetyp som även många ser som idrottsrelaterad och funktionell. Det är absolut en massageform, men långt ifrån den enda. En populär massagetyp är Shiatsu som härstammar från Japan. Till skillnad från den västerländska massagen som ofta innebär knådning av musklerna använder sig massöser inom Shiatsu istället av handflatan, tummen samt fingrarna. Istället för att knåda musklerna trycker massösen med fingrar, tumme eller hela handflatan på olika punkter av kroppen och löser på så vis upp eventuella knutor. Det är även vanligt med olika sorters stretching inom Shiatsu. I likhet med bland annat osteopati, är Shiatsu en sorts läkemedelskonst där man fokuserar på hela kroppen, även sinnet.

En mix av akupunktur och healing

Traditionella massageformer i Stockholm används än idag och inte undra på. För tusentals år sedan kom vissa personer på alternativa läkemedelskonster, sådant som fungerade utan medicin. Massage är en sådan typ. Med olika typ av beröring och tryck över kroppens alla känsliga punkter, kan man uppnå fantastiska resultat. Både i form av mjukare leder men också i form av minskad stress och till och med tillfrisknande ur depressioner. Shiatsu är en spännande massagetyp eftersom den förenar både akupunktur och healing. Det är bevisat att kroppen har ett slags energiflöde som strömmar genom hela kroppen via akupunkturpunkterna. Genom att massera just dessa punkter på kroppen kan många psykiska besvär förbättras.

Massageformer i Stockholm

Shiatsu är ett perfekt exempel på traditionella massageformer som behandlar både kropp och knopp. Massagetypen är särskild bra för dig som är stressad och orolig. Stress hör ofta ihop med fysiska besvär som stela axlar och ryggont. Därför passar Shiatsu även bra för dig som är stel i kroppen. Om du är gravid bör du använda en annan typ av massage än Shiatsu. För att hitta en mottagning eller klinik som utför riktigt kvalificerade massagebehandlingar av detta slag bör du kolla upp ställen i din närhet. Närmast är inte alltid bäst. Se vad recensionerna säger och hur andra har upplevt effekterna från sina behandlingar.

webmaster