Tjänster för parterapi på Kungsholmen

Parterapi är otroligt effektivt för många par som hamnat i blåsväder. Varför man behöver hjälp från en terapeut kan bero på att man inte klarar av att kommunicera på något bra sätt, att man aldrig känner sig hörd eller sedd eller liknande. För er som bor nära Kungsholmen finns det bra mottagningar här. Parterapi på Kungsholmen kan variera lite beroende på vilken mottagning ni väljer. Många terapeuter arbetar efter KBT, kognitiv beteendeterapi. Andra terapeuter har andra metoder. Även par som har det bra kan besöka en parterapeut för en så kallad besiktning. Det är ungefär som att man besöker allmänläkaren för en kontroll av sin hälsa. Den här sortens besiktning kan vara bra för att dubbelkolla att ni båda är lyckliga och mår bra i er relation samt även tidigt upptäcka bekymmer som kan vara bra att reda ut.

Varför parterapi på Kungsholmen?

Många kanske drar sig för att uppsöka hjälp när man har problem i sin relation. Men faktum är att det ofta är otroligt hjälpsamt att kunna samtala med sin partner tillsammans med en terapeut. Bara närvaron av terapeuten gör att man blir bättre på att lyssna och ta in det som den andra vill säga. Terapeuten kan också hjälpa till att leda samtalet, ställa frågor och göra en analys av hur ni beter er mot varandra, vad era styrkor är respektive svagheter.

Långt från närmsta mottagning?

Det kan hända att ni bor en bit från Kungsholmen eller helt enkelt inte har möjlighet att besöka mottagningen fysiskt hela tiden. Då kan det vara bra att få hjälp online. Idag finns det nämligen flera företag som erbjuder just rådgivning och terapi via nätet. Genom webbkamera kan ni ha terapisamtal på exakt samma sätt som om ni vore i rummet med terapeuten. Det är otroligt vanligt för par att gå i parterapi och anledningarna kan vara otroligt olika. Många par försöker att ändra på varandra, något som man kommer märka är omöjligt. Visst finns det saker man kan förändra i sitt beteende, som att bli bättre på att städa och liknande. Men att förändra en personlighet går inte.

webmaster