Så kommer du igång med att köpa länkar

Länkar är viktiga när man vill synas på Google. De används av sökmotorer för att bestämma webbplatsernas betydelse och relevans. En bakåtlänk är en länk från en annan webbplats till just den webbkällan.

En webbkälla kan vara en blogg, ett forum eller en katalog. Bakåtlänkar är viktiga eftersom de ökar populariteten och relevansen hos en webbkälla.

Mängden och kvaliteten på bakåtlänkar bestämmer webbplatsens auktoritet och rykte. De mest relevanta bakåtlänkarna anses vara de mest auktoriteter. De fler bakåtlänkar som en webbansvarig har, desto mer populär och respekterad blir den webbkällan. Högre auktoritet innebär högre synlighet och relevans på sökmotorer. Att ha många bakåtlänkar är hur du blir märkt, vilket är vad dina kunder behöver veta.

Den viktigaste anledningen till att bakåtlänkar är så viktiga är att sökmotorer överväger bakåtlänkar när de rankar en webbplats. Om din webbplats rankas högt på grund av många interna och externa webbplatser som länkar tillbaka till den, ser sökmotorerna din webbplats som mer värdefull. Interna och externa webbplatser är viktiga för att bli uppmärksammade och rankade högt, men deras betydelse bleknar i jämförelse med bakåtlänkarna. Att få massor av bakåtlänkar från relevanta webbplatser är vägen att gå om du vill bli igenkänd av sökmotorer.

Mängden och kvaliteten på bakåtlänkar bestämmer webbplatsens auktoritet och rykte

Det enklaste sättet att övervaka antalet bakåtlänkar du har och styrkan hos dem är att använda backlinks-skärmen i Google. Det här verktyget visar en lista baserad på ankartext som vanligtvis används av användare när du söker efter din specifika nisch. Du kan markera antalet ankartexter i en bakåtlänk och till och med ange om dessa ska vara interna eller externa länkar. Detta kommer att generera ett effektivt sätt att övervaka effektiviteten hos dina bakåtlänkar och avgöra om de förblir aktiva och ansluter tillbaka till din webbplats. På så sätt kan du snabbt identifiera de ankartexter som används av dina konkurrenter och ändra dem till mer relevanta.

De mest relevanta bakåtlänkarna anses vara de mest myndighetsutfärdande

Det andra viktiga måttet för att övervaka styrkan i dina bakåtlänkar är antalet ofta använda ankare. Den vanligaste ankartexten i en bakåtlänk är den ankartext som används av sökmotorn för att ansluta tillbaka till din webbplats. Ett stort antal ofta använda ankare i en bakåtlänk innebär att den ankartext som används av användare som ansluter tillbaka till din webbplats är mycket relevant och användbar. Googles topplänkningsrapport och sökkonsol ger det här måttet för alla bakåtlänkar. När du har det här måttet kan du snabbt identifiera ankar text som inte är relevant och snabbt ta bort dem.

Bakåtlänkar är viktiga för SEO. De hjälper sökmotorer att hitta nytt innehåll och hitta gammalt innehåll som kanske inte längre är användbart. Google och andra sökmotorer förlitar sig på integriteten hos bakåtlänkar som pekar på deras tjänster och produkter. Att upprätthålla ett starkt backlink-nätverk är nyckeln till framgångsrik SEO. Därför är det viktigt att ta sig tid att skapa nytt innehåll och delta i meningsfulla konversationer med befintliga läsare och sökmotorer.

Varför du borde veta för- och nackdelarna med att köpa länkar

Om du är en webbplatsägare är det mycket troligt att du undrar varför man köper länkar? Även om det finns olika orsaker till dessa plötsliga rankingfall, är förmodligen den mest utbredda orsaken den oetiska användningen av dåliga eller låga kvalitetsbacklänkar. När webbplatsägare försöker köpa bakåtlänkar är dessa länkar av låg kvalitet nästan alltid resultatet av girighet. Detta innebär att marknadsföraren kommer att erbjuda en länk som pekar på en straffad sida (troligtvis en låg sidrankning). Även om du kan använda ömsesidig länkning för att bygga upp dig i Google igen, är det förmodligen det bästa sättet att uppnå det att köpa bakåtlänkar (eftersom billiga bakåtlänkar är slöseri med pengar).

När webbplatsägare försöker köpa bakåtlänkar är dessa länkar av låg kvalitet nästan alltid resultatet av girighet

Även om denna taktik fungerar i viss utsträckning, är det fortfarande inte tillrådligt att göra det i bulk. En metod du kan använda för att minimera effekten av att köpa bakåtlänkar är att ha så många av dessa webbplatser som länkar till dina egna som möjligt. Om du till exempel äger och driver en plats om husbyggnad kan du ha din huvudplatslänk till ett antal platser som fokuserar på husbyggnad. Genom att ha många av dessa webbplatser som länkar till din egen kommer du att bygga upp ett respektabelt antal bakåtlänkar av god kvalitet över tid som gradvis kommer att öka din egen ranking.

Men även om din webbplats inte har någon länkbyggnadsstrategi och bara förlitar sig på organiska sökmotorresultat, är det fortfarande viktigt att följa vissa länkbyggnadsregler. Du bör till exempel aldrig köpa länkar bara för att öka din ranking. Kvaliteten och kvantiteten på baklänken du köper betyder mycket här. Samtidigt, undvik att få för många av dessa eftersom det också kommer att ha en negativ inverkan på din ranking. Håll storleken på köplänken rimlig och inom rimliga klick. Använd aldrig automatiserad programvara för att automatisera länkbyggnadsprocessen eftersom dessa program inte kan garantera någon form av framgång och till och med kan skada din ranking.

Hur man köper länkar av hög kvalitet

Det finns många sätt att köpa kvalitetsbacklinks till din webbplats, men de mest effektiva är tvådelad. Du kan köpa enkel- eller dubbelvägslänkar. Oavsett om du köper enkel eller tvåvägs du vill se till att du betalar för kvalitet och du vill se till att du inte betalar för länkjuice som bara kommer att blöda in på din egen webbplats och skada dess ranking med sökmotorerna.

Enkelvägslänkar kan köpas i två olika former, vanligtvis betalda och gratis. Betalas för bakåtlänkar är bra för sökmotoroptimering när de används med ett länkutbytesprogram, vanligtvis det mer populära. Detta kommer att få dig på så många sökmotorer som möjligt medan du bygger ditt förhållande och sedan kan du sälja dem för ännu mer till rätt webbplatser. Gratis bakåtlänkar kan köpas från webbhanteringsverktyg som den du kan använda för att bygga din webbplats eller blogg eller en katalog som specialiserar sig på webbansvariga verktyg.

För att sälja bakåtlänkar effektivt måste du vara medveten om vad sökmotorer letar efter och hur de rankar vissa webbplatser. Du måste också ha en förståelse för hur människor på internet fungerar och hur du kan göra din länks liv längre och mer lönsamt. Det finns mycket att lära sig om länkbyggande, och många väljer att helt enkelt outsourca det. Detta är okej om du inte har den tid eller kunskap som krävs för att bygga dina egna bakåtlänkar, men om du gör det kan du spara dig en hel del pengar genom att använda någon annan för att göra det åt dig. Outsourcing kommer att spara tid, och den tiden kan spenderas bättre någon annanstans i dina online-affärsavhjälpare. Det bästa sättet att köpa kvalitetsbacklinks är genom ett högkvalitativt länkhanteringsföretag, som kommer att förstå behoven i ditt onlineföretag och ge dig hjälp på alla sätt för att få högkvalitativa länkar till din webbplats.

Tina Holmqvist