Så fungerar MTD plugin till WooCommerce

Med Woo Pacsoft Unifaun plugin kan logistikordrar automatiskt överföras från WooCommerce (E-handelssystem) till Unifauns system. Ett system där flera olika logistikpartners, exempelvis MTD, kan anslutas och fraktsedlar skrivas ut. På detta sätt sker alltså hanteringen av dessa ordrar betydligt enklare än om de ska hanteras separat.

Från WooCommerce – till MTD

WooCommerce är ett av världens vanligaste E-handelssystem. Detta tack vare dess enkelhet och att det ligger på WP. De företag som använder denna plattform kan installera Woo Pacsoft Unifaun som ett tillägg till WooCommerce.

  • Ladda hem pluginet via WordPress katalog
  • Installera det
  • Ange inloggningsuppgifter till Unifaun
  • Ange API-nyckel (nås via kontakt med företaget)

Det som sker nu är följande:
Kunden besöker butiken och beställer varor samt anger leveransadress. Det är denna information som direkt skickas vidare till Unifaun tack vare detta plugin och API-nyckeln. I Unifaun skapas logistikordrarna direkt vilket innebär att det enda som behöver göras är att logga in på kontot och skriva ut de gällande ordrarna. Dessa används sedan när frakten ska skickas med MTD. Då Unifaun är en plattform för flera olika logistikföretag går det att välja vilket företag som ska ta hand om försändelsen. Det måste alltså inte enbart vara MTD.

Fördelen är därmed att alla ordrar direkt kommer in i systemet och kan skrivas ut utan att någon tid behöver läggas på hanteringen av informationen. Därmed minimeras den administrativa tiden samt risken för mänskliga fel.

Valbar notifikation

Det blir allt vanligare med spårbara paketförsändelser och notifikationer till mottagaren. Det blir både säkrare och enklare för bägge parter. Via plattformen går det även att använda dessa tjänster (tillval via Unifaun). Det går att välja mellan om kunden ska få mail eller sms (eller bägge) när paketet är skickat osv. Det går även att välja att varorna ska skickas i separata paket eller i ett gemensamt.

Krav

För att kunna använda denna tjänst krävs följande:

  • WooCommerce som E-handelssystem
  • PHP vers. 5.6 eller nyare. Kontakta ditt webbhotell om du är osäker på version.
  • Unifaunkonto
  • Orderkoppling via Unifaun

Orderkoppling är alltså ett tillägg som tecknas. Kostnaden är en uppstartsavgift på 2500 kr och därefter kostar det 2000 kr per år. Detta utan bindningstid utöver den tid som fakturan gäller. Det går att välja mellan månads, kvartals eller årsvis faktura.

webmaster