Bra parrådgivning i huvudstaden

Parrådgivning är till för alla som lever i en parrelation. Det kan handla om vanliga problem som bråk eller otydlig kommunikation eller om mer allvarliga saker som separationer och hur man hittar fram till samförstånd i en skilsmässa. Oavsett vad ni behöver hjälp med så är det oftast mycket bra att prata med någon utomstående. Parrådgivning finns i Sollentuna, ta hjälp med att komma vidare i er relation.

Enligt socialtjänstlagen (kapitel 5, paragraf 3) måste alla kommuner i Sverige erbjuda familjerådgivning. Dessa besök är subventionerade och kostar vanligtvis omkring några hundralappar. I Sollentuna kan du få familjerådgivning för 400 kronor per besök och du kan få upp till fem besök. Om det finns särskilda orsaker kan du bli beviljad fler besök än så. Familjerådgivning eller parrådgivning är till för när ni har problem i nära relationer. De som arbetar med parrådgivning är specialister på samlevnadsproblem eller så kallade kriser i parrelationer. Det är vanligt med problem mellan par som är gifta eller lever ihop men inom familjerådgivning kan det även handla om problem i familjen mellan barn och vuxna eller mellan syskon eller andra familjekonstellationer.

Parrådgivning för par i Sollentuna

Parrådgivning är till för er som har någon typ av problem i er relation. Bråk och otydlig kommunikation är extremt vanligt och det kan lätt leda till att känslan av att problemen är omöjliga att lösa och att relationen känns hopplös. Det kan handla om en separation som ska eller har genomförts. Eller om att känslorna har svalnat eller att din partner har träffat en ny och ni funderar på att separera. Oavsett vilket problem ni har så bör ni söka hjälp. För att komma vidare behöver ni troligtvis professionell hjälp och stöd. Parrådgivning bör vara en trygg plats där ni känner att ni kan prata öppet. Inom parrådgivning så sätter man ofta upp ett mål, det kan vara att till exempel bevara och förbättra er relation eller att förbättra kommunikationen er i mellan. Det råder tystnadsplikt och sekretess och du behöver inte oroa dig för att det som kommer upp lämnar rummet. Inom parrådgivning i Sollentuna så försöker man få paret att hitta förståelse för varandra så att ni kan komma vidare i er relation. Oavsett vad ert problem är så handlar det ofta om att hitta förståelse för varandra.

webmaster