Tre tillfällen att använda giveaways

Det finns många fördelar med giveaways, eller presentreklam som det också kallas. Det fungerar som en form av marknadsföring och stärker varumärket. Dessutom är det otroligt enkelt att dela ut både till redan befintliga och potentiella framtida kunder. Här följer tre tillfällen då alla företagare borde ha giveaways nära till hands!

Företagsevent och giveaways

Är det dags för företaget att lansera en ny produkt eller presentera en ny idé? Företagsevent är idag ett vanligt koncept och oavsett vad syftet är finns ofta presentreklam som gästerna kan ta del av. Något som tycks väldigt vanligt och dessutom populärt är att plocka ihop små goodie bags som innehåller lite smått och gott.

Ett event är ofta en marknadsföringsmetod i sig men med presentreklam blir det än mer effektivt. Befintliga kunder gillar uppskattningen lika väl som att man kanske lyckas locka till sig några nya. Fyll upp med reklampennor-, godis-, ballonger och andra enkla saker för att sätta extra fart på marknadsföringen.

Utställningar och mässor

När det vankas utställningar och mässor för företag strömmar det ofta in mängder av besökare – både privatpersoner och andra företagare. Som besökare på en sådan mässa kommer man att stöta på många intressanta företag och kan man då plocka med sig en penna, isskrapa, ett nyckelband eller något annat är det betydligt lättare att lägga företaget på minnet.

Kickoffer

Uppvaktar företaget sina kunder med fina giveaways bör man göra detsamma med dom anställda. En kickoff är inte bara ett tillfälle att stärka gruppen, utan också för att visa uppskattning för jobbet som utförs. 

Presentartiklar med företagets logga tryckt skapar dessutom en känsla av att man tillhör något. Här följer några tips på fina giveaways som passar till anställda:

  • Finare mössa
  • Termosmugg
  • Vattenflaska
  • Datorväska
  • Paraply

Giveaways – bra för varumärket

Dom flesta som besöker till exempel en mässa eller ett företagsevent tar tacksamt emot giveaways som delas ut. För företaget kostar det såklart en slant att införskaffa dessa men det man får tillbaka är bra reklam, ett starkare varumäke och möjligen också några nya kunder.

Att tänka på:

  • Produkterna ska vara användbara
  • Gärna små till storleken, för att få plats i fickan eller handväskan
  • Beställ hellre för mycket än för lite – du får användning av produkterna i framtiden
  • Beställ i god tid i förväg

webmaster