Spånsug och användning

För dig som gillar att fixa och dona hemma i verkstaden vet du säkert själv hur viktigt det är att hålla rent. Med mängder av olika verktyg och redskap kan det lätt bli oordning. Det finns ju inget värre att komma till verkstaden med ett projekt i huvudet och upptäcka att allt är kaos. Se till att beställa hem bra städverktyg som underlättar städning och rengöring även i grovutrymmen. Med spånsugar kan du exempelvis snabbt och lätt städa rent efter att du slipat, sågat eller liknande. Spånflisor är något av det värsta som finns. De tar sig in precis överallt och dammar igen hela verkstaden. Se till att installera en riktigt bra och effektiv spånsug i din arbetsplats så blir det inte längre ett problem att torka av varenda bänk och verktyg. Du använder istället sugmunstycket för att få bort allt damm och flisor.

Andra användbara verktyg och redskap

Beroende på vad du gillar att fixa med i verkstaden finns det en rad olika verktyg som kommer underlätta såväl arbetet som efterarbetet. Något du borde satsa på är en ergonomisk arbetsplats. Det kan handla om höj- och sänkbara bänkar samt bekväma stolar. Förutom större redskap och maskiner som bland annat spånsugar är det också otroligt användbart med pannlampa. Du får då händerna fria och ser ordentligt när du ska utföra pilliga moment. Något annat, som inte kostar särskilt mycket, är buntband. De är perfekta i en verkstad eftersom du enkelt kan bunta ihop olika saker som annars ligger huller om buller. Till exempel kablar eller rep. För att hålla ordning och reda bland dina redskap bör du även investera i skåp och skjutbara lådor. Märk gärna upp lådorna så att du snabbt och enkelt hittar det du behöver. När det kommer till större maskiner som spånsugar går det idag att hitta dessa hos större varuhus som bland annat JULA.

Var kan du hitta spånsug

Utbudet skiljer sig inte mycket mellan olika återförsäljare. Men visst finns det skillnader i utförande, storlek och så vidare. Det enklaste är att söka online, eller besöka en fysisk återförsäljare för att kunna förklara just dina behov till en säljare som har koll på produktutbudet. En annan fördel med att besöka en fysisk butik kan vara att du får med dig mycket annat hem som piffar upp din verkstad.

webmaster