Så hittar du delar till Sachs moped

En av de mest nostalgiska märke på mopeder i Sverige är Sachs. Denna älskade Sachs moped var som mest populär i vårt land under 1960-talet, men har fortfarande en hög kultstatus här. Du kanske till är en av lyckosamma som har suttit på en Sachs moped eller till och med ägt en. För sakens skull förutsätter vi att just det senare stämmer in på dig. Så vad bör du egentligen känna till om det företag som har tillverkat de delar till din Sachs moped som fortfarande håller din ögonsten rullande?

Sachs tillverkade även motorer

Sachs är dock ett betydligt mer anrikt företag än vad man kan tro – företaget grundades redan 1895 av de bägge herrarna Ernst Sachs och Karl Fichtel. Schweinfurter Präzisions-Kugellagerwerke Fichtel & Sachs var namnet på verksamheten. Företaget bytte sedermera namn till, i tur och ordning, Fichtel & Sachs, Mannesmann Sachs och bara Sachs. Detta bolag kom att tillverka mer än enbart delar till Sachs mopeder – de har även tillverkat bland annat elcyklar och motorcyklar.

Även om Sachs tillverkade egna mopeder, var de också en stor producent av motorer, främst mindre motorer men många olika modeller. I Sverige var det främst två- och treväxlade motorer som såldes. Motorn anses vara väldigt pålitlig.

Ta hand om din pärla – köp schyssta delar till din Sachs moped

Som med allt annat, tar tiden till slut ut sin rätt. Om du äger en Sachs moped behöver du givetvis ta hand om den på ett rätt sätt för att hålla den i bra skick länge. Ett vanligt problem med Sachs moped är nämligen att spärrstiftet och växelfjädrarna kan krångla. Så tar för vana att kolla dessa detaljer då och då, och gärna en gång innan säsongen börjar. Om du behöver byta ut något av dessa är det viktigt att du gör det omgående. Det vore ju trist att se hela den vackra sommaren förstörd av delar som inte fungerar och är ditsatta. Men var hittar man delar till en Sachs moped? Svaret är att dessa eftertraktade mopeddelar finns att hitta lite varstans, så länge man vet var man ska leta.

webmaster