Ge poolen det där lilla extra med ett pooltak

Du som har investerat i en pool kan med fördel även investera i ett pooltak. Ett pooltak kommer att ge dig längre poolsäsong, minska dina uppvärmningskostnader och förhindra att poolen blir full av löv.

 Du har förverkligat din dröm om en pool och nu saknas det bara en sak… ett tak för poolen! Och varför i hela friden ska du ha ett tak till poolen frågar du dig nu? Jo det ska jag berätta för dig. För det första innebär ett pooltak att du kan nyttja poolen längre på säsongen eftersom ett tak skyddar från väder och vind. För det andra förhindrar ett pooltak att det kommer skräp och löv i poolen, och alla poolägare vet ju vilket gissel det är att hålla på med den där städningen jämt och ständigt. För det tredje så kommer ett pooltak hjälpa dig att spara pengar eftersom det hjälper till att värmeisolera poolen. Med ett kanalglas på ditt pooltak så blir det ett bättre klimat i poolen och du vinner i uppvärmningskostnader eftersom värmen i vattnet håller sig kvar bättre. För det fjärde så gör ett pooltak att små barn eller djur inte kan ramla ner i poolen lika enkelt när poolen inte är under uppsikt, beroende av hur taket är designat.

Olika designer av pooltak

Om du har ett rundat pooltak så underlättar det för att snö och annat åker av taket så att taket inte riskerar att kollapsa. Denna design på taket är extra lämplig där det snöar mycket på vintern. De flesta modeller av pooltak finns i både klar eller kanalglas. Vissa tak är lite högre, vilket kan vara en fördel om du vill ha mer rum under taket, till exempel om någon är lång i familjen. Ett pooltak kommer med många fördelar och när du investerat i något så fint som en pool så är det inte dumt att maximera upplevelsen med ett pooltak. De flesta poolägare vet dessutom hur uppvärmningskostnaderna kan dra iväg, ett pooltak är en säker investering för att spara pengar på uppvärmning.

webmaster