Frågor om hårtransplantation

Frågor om hårtransplantation

Önskar du mer hår på huvudet, finare skäggväxt eller tjockare ögonbryn? Då är det en hårtransplantation som är bästa valet. Här följer några vanliga frågor som brukar uppkomma kring dessa behandlingar. De kommer från kliniker som bland annat erbjuder hårtransplantation i Stockholm.

Vilken klinik bör jag välja?

Välj absolut en klinik med lång erfarenhet av hårtransplantation. De flesta av dessa företag hittas i Stockholm och de andra större städerna. Läs alltid på om företaget, kolla omdömen och kontrollera hur länge det funnits. Det är av absolut största vikt att välja rätt företag – inte att jaga ett lågt pris.

Varför flyttas håret?

Vid en hårtransplantation flyttas hår från andra delar av kroppen till den plats där det nya håret ska växa. Orsaken att man gör detta är att hårsäckarna har ”rätt” genetisk kod. Kroppen kommer därmed inte stöta bort de nya transplanterade hårsäckarna. Oftast tar man hår från nacken men det är fullt möjligt att göra det från andra delar av kroppen, exempelvis bröstet.

Vad är första steget?

Oavsett var på kroppen du vill göra en hårtransplantation är första steget att göra en kostnadsfri konsultation. Dina medicinska och fysiska förutsättningar är helt avgörande för resultatet och därmed kan inte företaget ”bara sätta igång” utan att först göra en konsultation som avgör pris och arbetssätt.

Varför erbjuder vissa operation i Istanbul?

Det finns ett par företag som både har hårtransplantation i Stockholm och i Istanbul. I detta fall har alltså det svenska företaget filial i Turkiet. Fördelen med att åka till Turkiet är prisnivån. Det mesta är billigare i Turkiet och därmed går det att göra operationen betydligt billigare här än om man valt att göra sin hårtransplantation i Stockholm.

Konsultationen sker i Sverige och det är även det svenska företaget som står för garanti och försäkring. Uppföljning brukar även ske på klinik i Sverige. Kritiken mot denna lösning brukar handla om patientsäkerheten. Det finns ju inte samma svenska tillsyn på dessa kliniker och det kan upplevas svårt att veta vilka som är tillräckligt seriösa.

Vad kostar det?

Det som främst är avgörande för priset är antalet hårsäckar som behöver förflyttas. Ett exempel kan tas från ett företag i Stockholm som anger att det kostar 30 000 kr om upp till 1100 hårsäckar behöver flyttas medan det kostar 52 000 kr om 1700-2200 hårsäckar ska flyttas.

admin