Designa klasströjan – tips och idéer

Att köpa klasströjor innebär i många fall att tiden tillsammans börjar gå mot sitt slut – kanske är det dags att ta ett nytt stort kliv till gymnasiet eller så vankas den stora studenten. Oavsett – när det blivit dags att designa klasströjan kan det vara svårt att komma överens och veta vad man ska välja. Nedan följer några tips och idéer som kan komma väl till pass för klasser som står inför denna svåra, men också roliga, utmaning.

Designa klasströjan tillsammans

Det viktigaste när en klass gemensamt ska köpa klasströjor är att alla som vill får vara med att tycka till. När det är dags att designa klasströjan är det därför klokt att samlas och tillsammans fundera på ett tryck som alla gillar. En idé är att dela in klassen i några grupper, kanske tre eller fyra, beroende på hur stor klassen är, och sedan låta varje grupp ta fram varsitt förslag. Därefter kan man genomföra en omröstning för att kora en vinnare.

Några tips för att designa klasströjan är att använda något eller flera av följande:

  • Ett roligt citat
  • Ett internt skämt eller liknande
  • Klassens ”autografer”
  • Ett klassfoto

Välj bland färdiga tryck och motiv

Ett alternativ för att designa klasströjan om man har brist på egna idéer är att välja något färdigt tryck som finns att hitta hos dom som trycker och säljer just klasströjor. Det brukar finnas mycket roligt att hitta i alltifrån text till ritade motiv, och det kan som sagt vara ett bra alternativ om man inte har inspiration eller om man inte kan komma överens om en egen design till tröjor. Ett annat steg och val man behöver göra när det är dags att designa klasströjan är att välja typ av tröja – till exempel T-shirt, sweatshirt eller hoodie brukar finnas som alternativ när man ska lägga sin beställning. Dessutom finns dom flesta plaggen i olika färger, alltifrån vitt och svart till mer färgglatt så som blått och orange.

När designen till sist är helt klar är det också viktigt att lägga in rätt antal av olika storlekar. När tröjorna väl är tryckta kan man inte ändra i sin beställning och det går heller inte att ångra köpet, så se till att vara noggranna när klasströjorna ska beställas!

webmaster