Ekonomisk förutsättning

Utbudet av olika långivare i Sverige idag är stort, och flera av dem erbjuder smslån utan hög inkomst. När man talar om lån utan UC menar man att långivaren inte tar någon kreditupplysning via företaget UC, utan istället använder en annan aktör som kan ge likvärdig information. För smslån utan hög inkomst kan det finnas orsak att djupare titta på personens ekonomiska situation. Ett smslån utan hög inkomst skall kunna betalas utan för stor risk. Räntor kan många gånger sättas utifrån den information som finns.

Varför görs en kreditupplysning?

En kreditupplysning är långivaren skyldig att göra enligt lag och syftar till att få en bild över låntagarens återbetalningsförmåga. Det finns därför ingen långivare som kan påstå att de inte tar någon kreditupplysning alls, utan istället menar de antagligen att det inte är UC de använder. Inte minst är information viktig vid smslån utan hög inkomst.

Smslån utan hög inkomst

Varför erbjuds smslån utan hög inkomst? Du har kanske utifrån din privata ekonomiska situation och/eller betalningsanmärkningar, svårigheter att få lån. Detta gör att du kommer att pröva att ansöka hos flera olika långivare. Dessa långivare använder sig av UC och alla dina ansökningar hamnar i registret hos UC. När sedan du sedan gör en ansökan på nytt, kommer den nya långivaren att se hur många förfrågningar som finns om dig i registret hos UC och under vilken period. Vid önskan om smslån utan hög inkomst kan man sammanställa kostnader och erbjudanden med minimal påverkan på UC. Det ser inte så bra ut för dig som låntagare om du ansöker om ett lån men till exempel redan har 3,4,5 förfrågningar hos UC under en kortare period. Detta tyder nämligen på att du inte beviljats lånet från någon av de andra långivarna, vilket blir intressant för den nya långivaren om varför du inte har beviljats. Detta kan också göra att den nya långivaren drar öronen åt sig. Din kreditvärdighet sänks helt enkelt om det finns många förfrågningar om dig. En kreditvärdighet spelar ganska stor roll när du vill ansöka om lån. Därför är lån utan UC ett bra val. Det kan även finnas andra anledningar till varför du bör ta ett lån utan UC, men den ovanstående är den vanligaste.

Om inte långivaren använder sig av UC utan någon av de andra aktörerna, syns inte förfrågningarna för andra aktörer. Det gör att du kan ansöka om lån om och om igen utan att din kreditvärdighet sänks. För jämförelser angående smslån utan hög inkomst finns denna sida.

webmaster