Billiga barnvagnar för alla

En barnvagn är ett stort inköp för många familjer. Här kommer några tips på vägen avsett om du behöver en vagn för det stora eller lilla barnet.

Vänta inte med att köpa en barnvagn till sista sekunden. Det är stressigt nog som det är att vänta barn. Billiga barnvagnar är något som många efterfrågar. Men inte nog med att de ska vara billiga, de ska även hålla och vara säkra för barnen som transporteras i dem.

Massor av olika modeller av barnvagnar

En trehjulig barnvagn är bra när du till exempel vill ta med barnet på en joggingtur eller om du vill göra något annat som kräver viss typ av smidighet. Något som spelar stor roll när du letar efter billiga barnvagnar är dimensionen på hjulen. Det viktigaste att ta hänsyn till är vilken typ av underlag du framförallt kommer att köra vagnen på. Om det handlar om en vagn som måste funka i terräng så krävs en annan typ av vagn än om den framförallt ska köras på asfalt. När barnet är mycket litet är det bra med en liggvagn. Om barnet både ska kunna sitta och ligga är en kombivagn en bra idé. En duovagn är en barnvagn där du kan ha två barnvagnar i ett. Du kan både använda en liggdel och en sittdel i din vagn. Detta är en mycket vanlig typ av vagn. En sulky är en barnvagn som är ganska smidigt till sin natur. Den går ofta att fälla ihop och är bra att ta med sig på till exempel resan. En sittvagn används när barnet kan sitta efter ungefär 6 månaders ålder. I en sådan typ av vagn kan barnet sitta antingen baklänges eller framlänges. En syskon- eller tvillingvagn är en typ av barnvagn som passar om du har flera barn som ska åka i barnvagnen.

Kontrollera att vagnen är godkänd

En sak som kan vara bra att kontrollera är att vagnen är godkänd enligt EN1888 normen. Det betyder att den följer en viss typ av EU standard och att den har blivit testad och godkänd. Som du märker finns det mängder av billiga barnvagnar på marknaden.

webmaster